Reisverhalen
Door: Renske en Rosanne
Blijf op de hoogte en volg Rosanne
09 September 2006 | Zuid-Afrika, Plettenberg Bay
Zondagochtend zijn we vroeg (6.45) vertrokken met de Baz Bus richting Port Elisabeth. Aangezien we de vorige avond op stap waren geweest hadden we niet al te lang geslapen en dan doet een lang ritje je niet al te goed. Slapen lukt er namelijk ook niet zo goed, het is niet zo groot en je hebt weinig ruimte. Maar goed, al met al kwamen we om ongeveer 3 uur aan in Umtata. Van daaruit zou een 'shuttle' ons naar Coffee Bay brengen.We dachten dat dit ongeveer ritje van half uurtje te zijn, maar helaas dit was ook anderhalf uur! dus om uur of 5 kwamen we aan in het hostel. Aangezien het de hele dag al geregend had was het erg nat en donker, maar het hostel leek heel erg leuk en gezellig. En je kon er gratis poolen! onze 'sport' van deze reis! haha.. 's Avonds hebben we nog even gezellig wat gedronken bij de bar.
Helaas werden we maandagochtend wakker met regen... We hebben er dus maar een relaxte dag van gemaakt. Beetje lezen, beetje poolen, even boodschapjes halen in plaatselijke supermarkt en toen het even droog was coffee bay verkend. Het is een erg mooi plaatsje met mooie stranden en uitzichten. Alleen jammer dat het nog wat grijs was. Wel grappig dat de honden van het hostel met ons meeliepen over de heuvels enzo, ons eigen waakhondjes:P "s avonds meegedaan aan een poolspelletje met de andere backpackers en de plaatselijke bevolking. Daarna lekker gaan slapen en hopen op beter weer morgen...
Met een stralend zonnetje werden we wakker! een prachtige dag om een paardrijtocht maken! (dit wilden we namelijk wel erg graag doen) AAngezien het 2 dagen had geregend (wat hier eigenlijk heel uniek was) was het nog erg 'slippery' en leek het de paardrijmeneer beter om 's middags te gaan paardrijden. We hebben toen 's ochtends even onze eigen 'hike' gemaakt naar het strand en over de heuvels/rotsen. Het was er echt prachtig! Nadat we even geluncht hadden gingen we dan echt te paard! Voor renske een hele ervaring, zoon eerste keer te paard! hihi.. oja, sturen gaat dan soms ook een beetje lastig. Je moet namelijk om een paal heen en dat snapt dat paard soms niet vanzelf... haha.. enne.. een paard gaat niet vanzelf de rivier over, je moet heel hard schoppen.. dit had als gevolg dat rosanne en de instructeur al erover waren en renske daar nog aan het 'droge' stond te zwaaien! Dit waren maar kleine voorvalletjes, renske reed alsof ze nooit anders had gedaan en we hadden een geweldig mooie tocht!
Woensdag gingen we weer weg uit coffee bay. De baz bus vertrok 's middags pas, dus we konden 's ochtends nog even een stukje wandelen. Wederom was het weer donker en grijs, maar goed het grootste gedeelte van de dag brengen we toch in de bus door. Na twee uren in Umtata te hebben gewacht op de Baz bus konden we eindelijk vertrekken. NA een lange rit kwamen we om 12 uur 's avonds aan in Port Elisabeth. We konden dus gelukkig ons bed in duiken. En het waren goede bedden! Superzacht matras en heerlijke deken....
Om 6.30 werden we wakker van gestamp en dergelijke in onze kamer, onze benedenburen(van het stapelbed) vertrokken met de Baz bus en vonden het nodig om ons daarvan ook op de hoogte te brengen met veel lawaai van plastic zakken, gestamp en gepraat. Bedankt! Nog eventjes geslapen en toen opgestaan, het bleek supermooi weer te zijn! We wilden graag wat doen deze dag, we hadden gehoord over verschillende wild parken. Receptioniste gevraagd en drie kwartier later konden we worden opgehaald voor een safari! (sommige dingen kunnen dus toch snel in zuid afrika;))We gingen eerst naar Kraga Kamma, een kleine game reserve met uiteraard the big five. We hebben veel dieren gezien, ook Buffalos op een afstand van 2 meter... en dan te bedenken dat die o zo gevaarlijk zijn... Ook zijn we bij een cheeta in een soort kooi (nou ja groot grasveld, bomen) geweest en hebben we de cheeta geaaid! En uiteraard hebben we daar mooie fotootjes van gemaakt.
' middags gingen we nog naar een ander park, genaamd Cview en dit gingen we met name doen omdat je hier met de baby leeuwen kon spelen! Dit was echt supergaaf, net kleine hondjes waar je mee speelt. Alleen moest je nu wel goed denken aan de scherpe tandjes en klauwen:) Na deze superleuke dag weer op naar het hostel. We hebben 's avonds nog even wat gedronken met wat nederlanders uit het hostel in een barretje in de stad.
Vrijdag werden we wederom gewekt door onze nieuwe onderburen van het stapelbed. we hadden ze nog zo gezegd dat onze vorige bewoners heel irritant waren omdat ze zoveel kabaal maakten. maar nee hoor, het was wederom een kabaal! Vandaag was het weer erg mooi weer en zijn we even lekker naar het strand geweest 's ochtends. 's middags werden we opgehaald voor een 'scotia tour'. Wederom een safari, maar nu hadden we 95% kans om leeuwen in het wild te zien! dit wilden wij natuurlijk graag, dit hadden we nog niet meegemaakt namelijk.. Het was wederom een hele leuke gezellige dag, alhoewel het 's ochtends eerder leek op een bejaardentripje gezien de gemiddelde leeftijd:) We hebben leeuwen gezien en ook op afstnad van ongeveer 2 meter van de auto. Erg gaaf!
Bij de safari hoorden ook een 'braai', typisch afrikaans. Heel gezellig bij kampvuur gezeten met een wijntje! nee we willen nog lang niet naar huis!
Het schijnt dat onze medemens ons onze nachtrust gewoon niet gunt! om 5 uur kwamen onze nieuwe onderbuurvrouw binnengestrompeld na een stapavondje en dit ging wederom gepaard met het nodige gegiechel en kabaal!erg fijn! maar goed we zijn er inmiddels aan gewend en om 6 uur stapten we superfit ons bedje uit!klaar voor een nieuwe dag en een fijn ritje baz bus:) In tegenstelling tot onze medereisgenoten.. dit dus op stap waren geweest en allebehalve fit/fris waren en roken:) Om 12 uur kwamen we aan in Plettenberg Bay en hebben we gelijk even geinformeerd wat we nog konden doen deze dag. We zijn naar een olifantencentrum geweest en we hebben met ze gewandeld, ze gevoerd en tadadadadad....... op ze gereden in de modder en regen! haha... en...... met een lekkere zuid afrikaanse kerel voor ons.. hmmmmmmmmm! echt vervelend dat we ze zo stevig vast moesten houden voor 'onze' veiligheid:) als klap op de vuurpijl kregen we ook nog een showtje olifantenzwemmen, dit was erg uniek volgens onze zuid afrikaanse vrienden! Later nog even naar het strand geweest en hebben we heel in de verte drie walvissen gezien! Hopelijk zien we ze volgende keer dichterbij. De man van het hostel wilde ons morgenochtend wel wekken en meenemen naar het strand want dat zie je veel dolfijnen en walvissen! we zijn benieuwd..... nu gaan we eefjes koken en daarna een gezellige avond tegemoet met de plaatselijke bevolking! iedereen is vast goed op schik want het zuid afrikaanse team heeft gewonnen met rugby vandaag! groetjes uit Plettenberg Bay!!! Rens en Roos
Oja, ons reisschema voor de belangstellenden onder jullie:
volgende bestemmingen:
- Wilderness
- Hermanus
- Kaapstad
(tenminste zo staat het nu maar je weet het nooit hier:))
09 September 2006 - 17:24
Erwin:
Hey Rosanne en vanzelfsprekend ook Renske!
Het is weer een geweldig verhaal om te lezen! Ik heb het al eerder gezegd ... ik ben jaloers op jullie want ik zou graag bij jullie zijn! Alleen die lekkere Zuid-Afrikaanse kerel, daar heb ik een beetje moeite mee, haha! Ik mag hopen dat Rosanne die kerel stevig vast mocht houden en dat Renske heel stevig Rosanne mocht vasthouden, haha!
Geniet met volle teugen van alles wat je daar nog mee gaat maken en ik zie jullie de 30ste weer!
Laterz,
Erwin -
09 September 2006 - 18:48
Grietsje:
Wat hebben jullie veel beleefd in een week tijd zeg.
Op het knuffelen met leeuwen ben ik wel jaloers hoor maar ja je kunt niet alles hebben hè.
Wij hebben lekker pupsels die we de gehele dag kunnen knuffelen, is erg verslavend hoor.
Over een paar weken is het jouw tijd dan mag jij ook hoor, ze wachten al vol smart op
"tante Rosanne". -
10 September 2006 - 09:00
Rimmer:
Hey luitjes, super gaaf wat jullie allemaal aan het doen zijn.
Maar Renske, ik dacht dat je paarden eng vond?
Ik krijg zometeen een heel ander zusje terug.
Hoop dat jullie genieten de komende tijd
Rimmer, -
10 September 2006 - 11:14
Miranda:
Hey meiden!
Als ik jullie verhalen lees, ben ik toch wel een beetje jaloers hoor! Super wat jullie allemaal doen en zien. En wat gaaf dat jullie op een olifant hebben gereden! Tot de 30ste, heb er al zin in....
Kus Miran -
10 September 2006 - 17:41
Elske:
Nou echt super... wordt nog meer jaloers! Hahaha Ik hoop dat jullie de dolfijnen en walvissen nog kunnen zien.
Kusjes -
11 September 2006 - 17:51
Hilde:
Veel plezier. Ik denk aan jullie!
Enorm leuk wat jullie allemaal mee maken! Geweldig, veel plezier nog de laatste weekjes.
Liefs en knuffel -
11 September 2006 - 19:27
M@rlies:
Wauw! ik zie het nu pas die geweldige foto's!
Echt leuk dat we je even op de webcam hebben kunnen bekijken trouwens! Sverre mist zijn tante wel een beetje hoor! Ik denk dat hij inmiddels in die weken wel twee keer zo groot is geworden! We zien je snel weer!
Marlies, Jacob en Sverre -
13 September 2006 - 19:38
Tjitte:
Echt te gek dames!Nog een hele goede reis verder en genieten ! Waarschijnlijk kun je bij Hermanus weer veel walvissen zien(ook pinguins), het is nu het seizoen.....Wel foto's maken hè. -
14 September 2006 - 08:43
Evelien:
Leuk zeg, en die foto's zijn ook supermooi!!!
Snel weer een volgend verhaal met nieuwe avonturen!!
Nog heel veel plezier!!
Dikke kus Eef -
16 September 2006 - 11:33
Grietje:
hey hallo!
ik lees ngo steeds mee... ben erg jaloers op jullie ervaringen met de dieren: op olifanten rijden, met welpjes spelen! echt fantastisch! hier gaat alles goed, ik begin er anders uit te zien! -
17 September 2006 - 17:33
Chineke:
He meiden,
had nog geen tijd gehad om jullie verhalen aandachtig te lezen, dus heb t net pas gedaan!! ik ben wederom onder de indruk hoor!! jullie weten iedere keer weer je verhaal te overtreffen.
ik heb gisteren nog ff de groeten van jullie gedaan aan Joling!!!!! vond ie erg leuk. volgende keer moesten jullie maar mee, dan ging ie ook n piroëtje (??) speciaal voor jullie doen.
tot snel
liefs mij