weer van alles

Door: Renske/Miranda en Rosanne

Blijf op de hoogte en volg Rosanne

21 Augustus 2006 | Zuid-Afrika, Hillcrest

Hier weer een update, wederom vanuit de cdrive in hillcrest:) We hebben weer heel wat beleefd afgelopen dagen...

Donderdag moest er heel wat geregeld worden voor de begrafenis van \'Kwanda\', het kindje wat was overleden uit babyhome. Renske is samen met Sanne en Evelien (onze roommates) met de driver meegegaan om van alles te regelen. Zo zijn ze naar het mortuarium geweest en waren ze er bij toen hij werd gewassen en opnieuw aangekleed. Dit was een erg heftige dag voor hun. Rosanne en Miranda hebben \'s ochtends de moeders van babyhome geholpen. \'s middags zijn ze naar Tholuthando (gezin) geweest om te regelen dat er een wc gebouwd kan worden.

Vrijdag was de begrafenis van Kwanda. Bijna alle vrijwilligers waren erbij. We zouden er heel veel over kunnen zeggen maar het blijft een verdrietige situatie en de traditie is heel anders dan in nederland. zo kregen we bijv. een warme maaltijd na de tijd bij het huis.
\'s middags zijn we weer naar het tholuthando gezin geweest en er was al iemand begonnen met graven voor de wc! het wordt een simpel toilet zonder water, maar alles beter dan geen/niet werkend toilet in de keuken!

Zaterdagochtend zijn we met Cindy en Musa (ouders gezin tholuthando) naar pinetown geweest om te shoppen! we hebben voor alle kinderen en ouders een broek/shirt/ondergoed en schoenen gekocht (lees: 21 setjes!) We hebben nog even koffie gedronken daar, wat ze geweldig vonden en ze genoten dan ook enorm van de dag. We hebben ook nog een offerte laten maken voor het bouwen van twee nieuwe slaapkamers. Dit bleek erg duur te zijn bij dit bedrijf, maar we gaan dit nog op een andere manier proberen voor elkaar te krijgen en we zijn er zeker van dat dit gaan lukken. Eenmaal terug bij het gezin waren de kinderen heel blij met de kleren! later in de middag werden we opgehaald door de zus van cindy en haar man om met haar mee te gaan naar hun huis. We hebben een gezellige avond gehad, lekker gedanst, gegeten enz.

Zondag was een luie dag, we konden overdag nergens heen met de taxi (was niet beschikbaar). \'s avonds zijn we nog even naar de karaoke bar geweest en hebben we een spetterend optreden gegeven:)

Vandaag zijn we naar Nqobile geweest, de buitenkant geverfd en met de kindjes gespeeld! Volgende keer komen de fotos weer, we hebben nu helaas geen tijd meer! groetjes van ons!

• 21 Augustus 2006 - 15:56

Chineke:

he ladies,

goed werk hoor. Wat zijn jullie plannen voor de komende weken???

Jorn is nu weer terug. Volgende week begin ik met mn stage.

succes met de werkzaamheden en pas goed op elkaar!!

liefs mij

• 22 Augustus 2006 - 09:10

Elske:

Zo das wel lekker heftig allemaal ! Succes en tot snel
    Kusjes

• 22 Augustus 2006 - 11:01

Margriet:

Hoi Rosanne,

Heel herkenbaar dat verhaal over de begravenis; toen ik in ZA was hebben we een zulubegrafenis bijgewoond ook mwet warme maaltijd na afloop. Wel heftig hoor!

Wij zijn hier deze week weer begonnen na een relaxte vakantie. We hebben marieke( jou nieuwe collega) jou al even laten zien via deze site.

succes met alles..

Groetjes margriet

• 22 Augustus 2006 - 11:41

Petra:

Hoi Miranda,
    Wat maak je veel mee, gelukkig ook veel leuke dingen. Fijn dat jullie zoveel voor die mensens kunnen betekenen. Geniet nog van de laatste week.
    Liefs Peet

• 22 Augustus 2006 - 15:51

Marc:

Hoi allemaal! Leuk om te lezen dat jullie zo veel voor de mensen daar betekenen!Moet zeker veel voldoening geven.En ook relaxt dat jullie ook nog wat van het land zien, het is ook veel te mooi om niet af en toe ff rond te trekken!Wat heftig trouwens van dat kleine kindje dat overleden was!Echt erg.Heel veel plezier en succes daar nog en tot over een week al weer!

Groeten, Marc

• 27 Augustus 2006 - 12:23

Gerrit En Ans Stroot:

Hallo dames,
    Even jullie site gelezen en foto's bekeken,ziet er allemaal mooi uit.
    Jullie hebben heel wat werk verricht, en leuke en voor de kinderen en voor hun ouders waardevolle spulletjes gekocht.
    Jullie missie is volgens ons welgeslaagdjullie kunnen met 'n fijn en dankbaar gevoel naar huis gaan,al zal 't zeker wel moeilijk worden dat je deze mensen en vooral de kinderen moet achterlaten.
    Dames wij wensen jullie 'n goede reis naar nederlandse
    bdem, en 'n fijne thuiskomst.
    veel liefs naar jullie toe.
    Gr. Gerrit en Ans Stroot.

• 02 September 2006 - 08:34

Jorn:

He dames, jullie zijn goed bezig lees ik, straks maar solliciteren bij Otter-Hijlkema!!

Groetjes

• 02 September 2006 - 08:34