Afscheid nemen....
Door: Renske en Rosanne
Blijf op de hoogte en volg Rosanne
31 Augustus 2006 | Zuid-Afrika, Pinetown
Hier zijn we weer! Wordt het al vervelend…..nee vast niet want jullie zaten natuurlijk met smart te wachten op een berichtje van ons ;)
Het is alweer een week geleden dat we wat hebben geschreven. Vorige week vrijdag zijn we s'ochtends naar Nqobile geweest (wat een verrassing haha) en daar hebben we het schilderwerk afgemaakt. Nqobile heeft nu een mooi blauw kleurtje! Zoals te zien op de foto die we er vorige week op hebben gezet.
S'middags zijn we naar het Dream Centre geweest waar we bij de patienten langs zijn geweest om een praatje te maken. Een collega vrijwilliger heeft deze dag een officiele klacht ingediend tegen een van de "zusters". Het is namelijk zo dat veel van hun ontzettend lui zijn en eigenlijk te beroerd om mensen fatsoenlijk te verzorgen en naar het toilet te brengen. Ze laten de patienten soms 5 uren liggen zonder ook maar te vragen of ze naar het toilet moeten. En wanneer ze dan uiteindelijk in hun eigen urine liggen, worden ze als ' lui' bestempeld omdat ze van het urineermatje zouden zijn gerold!! belachelijk!
S'avonds zijn we naar Durban geweest waar we heel leuk op stap zijn geweest in een discotheek.
De volgende dag hebben we een leuk marktje bezocht en hebben we relaxed op het strand gelegen...we waren natuurlijk moe van het stappen hahaha. Op zondag is mIranda met Evelien en Sanne naar Agape (een weeshuis) geweest waar ze nog een donatie heeft gebracht. Rosanne en Renske hebben vooral gerelaxed in onze zonovergoten achtertuin waar ze ondertussen even wat dingen voor de reis hebben doorgelezen.
Maandag hebben we (R en R)afscheid genomen van miranda :( Verder hebben we afscheid genomen van Nqobile en zijn we naar Tholuthando geweest om het dak te regelen! we hebben alles nu voor hun gekocht, de volgende lading vrijwilligers gaan ermee verder, helpen bouwen van de slaapkamers en er moeten nog 200 blokken worden gekocht.. wij hebben het grootste gedeelte al kunnen doen met jullie sponsorgeld!
Dinsdag afscheid genomen van Makaputho babyhome (wat is afscheid nemen toch akelig! je hecht je best snel aan al die kids!) s middags hebben we Sanne, Evelien en Erwin uitgezwaaid op het vliegveld.
Woensdagochtend zijn we naar onze 'vrienden' gegaan waar we twee nachten hebben gelogeerd. We werden hier super verzorgd, overal naartoe gebracht en aan iedereen laten zien.. Ook kregen we heerlijk eten wat inhoudt: kippenpoten (ja met nagels(!), kippenlever en nog meer van zulke apartigheden;)maar we vermaakten ons daar prima. We zijn woensdag met de dochter naar de film geweest. Donderdag zijn we naar dreamcentre gegaan op eigen houtje , we hebben even wat sokken enzo gekocht die we ze zo gaan geven.. ook hebben we onze dikke truien weggegeven.. leuk om te zien hoe blij ze ermee zijn! Patienten in het dreamcentre hebben het namelijk altijd erg koud, vandaar dat ze blij zijn met wat warme kleding!
Vrijdag zijn we even naar 'Paviljon' geweest om te shoppen en wat spulletjes voor ons 'gastgezin' te kopen. 's middags hebben ze ons naar Durban gebracht, naar banana backpackers hostel! Het is een leuk hostel (we hebben eindelijk onze was in wasmachine kunnen wassen ipv met de hand in bad!!) De bedden zijn erg hard maar op zich wel ok. We gaan zo even naar het strand, ons kaartje voor de BAZ bus regelen en vanavond waars. even op stap in Durban! Morgen vertrekken we naar Coffee bay, onze eerste stop richting Kaapstad. We wilden eigenlijk de drakensberg route nog doen, maar aangezien dat niet op de route ligt, hebben we besloten die trip te cancelen zodat we meer tijd in kaapstad kunnen doorbrengen, die tijd heb je wel nodig hebben we gehoord! Nou mensen tot de volgende update!! groetjes van ons!
31 Augustus 2006 - 12:46
Grietsje:
Hoi Rosanne,
Fijn dat het zo goed daarginder.
Afscheid nemen is zeker akelig, je hecht je heel gauw aan mensen, en weet je ook dat je ze niet meer ziet jammer genoeg.
Gelukkig bestaat er telefoon/internet enz. zodat je vast nog wel iets van ze hoort of ziet.
Het is goed om te lezen dat jullie zoveel voor de mensen daar konden betekenen.
Jullie kunnen trots zijn op jezelf.
Pas nog goed op jezelf de laatste weken. -
31 Augustus 2006 - 19:49
Chineke:
He meiden,
eindelijk weer n berichtje van jullie!! nee ik ben het dus nog niet zat.
Ik ben maandag met mn stage begonnen. Is wel leuk hoor, maar beleef niet zo veel als jullie daar, dus heb helaas geen spectaculaire verhalen. (of je moet het vastlopen van de kopieermachine al interessant vinden ;))
veel plezier nog en tot snel
xx mij -
01 September 2006 - 09:17
Miranda:
Hey meiden!
Leuk om te lezen wat jullie zonder mij gedaan hebben ;-( haha! Ik mis jullie wel een beetje hoor! -
01 September 2006 - 10:07
Anne:
hoihoi rensie en rosanne!
jeetje het klinkt echt geweldig wat jullie allemaal doen! ik sta echt te springen om ook te gaan, hoop dat ik net zoveel kan doen voor de mensen in Namibie! wat zijn jullie ondernemend zeg!!!
maarja, de tijd hier trouwens gaat nu veel te snel! pfff moet nog nadenken over mn klamboe en backpack en teva's haha.... en rens: mn scriptie is af!!!! joepiiiiiiieeeeee
nou, een hele fijne trip nu he! gteniet er nog even van! dikke kus anne -
03 September 2006 - 16:23
Sanne:
Hee meiden!!!
Super leuk om nu jullie verhalen te volgen nu we weer in NL zijn. Ik zit echt nog een beetje in een roes. We kwamen gelijk terug in de feestweek en zijn gewoon door gegaan, tot vannacht half 4...Nu zere poten, moe en lekker kapot. Maar ja..! Mis jullie wel hoor! En alle kindjes, Aaron en Sam. Super dat jullie de laatste dagen nog bij het Dream Centre zijn geweest en leuke dagen hebben gehad bij Hle en Vusi! Hoop dat verder heel goed gaat tijdens het reizen...hou jullie goed in de gaten!! Dikke kus vanuut Grambargn!
XxX Sanne (en voor elke avond: lekker koesen! (zal het vast verkeerd schrijven...haha) -
03 September 2006 - 19:51
Evelien:
Leuk leuk,
Heel veel plezier met reizen!! En geniet nog maar van het weer en de zon!!!
Dikke kus Eef
06 September 2006 - 12:20
Jorien:
hee rens! Wat goed wat je allemaal hebt kunnen doen! En inderdaad, afscheid nemen is rot...
heel veel plezier op je reis!
Dikke kus, Jorien -
06 September 2006 - 17:50
Marten En Wilma Duursma:
hey renske,wehebben de foto`s bewonderd,leuk hoor.mooi werk wat jullie daar doen.Een hele fijne vakantie verder en goede reis! groetjes -
07 September 2006 - 19:07
Jeltina:
Hey meiden, ik lees dat alles goed met jullie! Ben ik erg blij om, bij ons in het noorden is ook alles goed? Ik begin jullie nu tog egt wel te missen, gelukkig duurd t nog ff en dan zie ik jullie weer.. Voor jullie zal de tijd wel heel snel gaan..
Maar goed ik ben maandag en dinsdag en ga morgen trainen bij adonis.. Zoals ik al zei, t is er erg leuk en ik ga er waarschijnlijk trainen.. MOet ik wel veel reizen maar t is altijd beter dan zwolle, erg ver reizen en geen vloer..
Voor de rest alweer begonnen met school erg saai!! Nou ik zie wel weer een berichtje van jullie, veel plezier richting kaapstad!!
Liefs en knuffel uit Tjalleberd